Microblading: Permanente Make-up wenkbrauwen

Microblading

Microblading is een zeer realistische techniek voor het pigmenteren van de wenkbrauwen, ook gekend als hairstrokes. Het wordt ook wel semi-permanente make-up genoemd, in de kleurpigmenten zit geen ijzer-oxide, waardoor het pigment niet permanent in de huid blijft. Hierdoor blijven de wenkbrauwen hun kleurpigment behouden.

De haartjes worden elk afzonderlijk getekend met een manuele blade, er worden kleine krasjes in de huid gemaakt en hierin wordt het pigment geplaatst in de dermis. Deze techniek geeft een hyper realistische, natuurlijke look.

Het kleurpigment wordt zo dicht mogelijk bij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes gekozen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen.

Na 6 weken tot max. 3 maand na de behandeling (om kleurverschil te voorkomen) wordt een touch-up gedaan, hierbij worden de wenkbrauwen geperfectioneerd om zo tot een mooi eindresultaat te komen. Deze zit in de prijs inbegrepen.

Microblading houd ongeveer 1 jaar, 1,5 jaar. Nadien zal een bijwerking nodig zijn indien u de vorm wenst te behouden, anders zal deze meer en meer vervagen.

Voorbereiding/nuttige info:

geen aspirine/pijnstillers voor de behandeling (dit werkt bloedverdunnend), enkel dafalgan is toegestaan
indien u bloedverdunners neemt, 2-3 dagen voor de behandeling stoppen
geen botox tot 3 weken voor behandeling
geen vitamine A-kuur tijdens behandeling (roacutane)
afgeraden tijdens eerste 3 maand zwangerschap
kan wel voor het starten van chemo/radiotherapie, niet tijdens de chemobehandeling/radiotherapie (na behandeling min. 3maanden wachten)

Goed om te weten:

eerste week geen zon (rekening houden met vakanties)
eerste week geen zwembad, sauna,...
de eerste week zien de wenkbrauwen er donkerder uit dan genezen resultaat, houd hier rekening mee indien u plannen hebt na de behandeling
eerste 3 dagen geen sport ( transpiratie voorkomen voor goede wondgenezing)